Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی، امام جمعه قزوین در مراسم شب بیست‌ویکم ماه مبارک رمضان و دومین شب از شب‌های احیا که در امامزاده‌ حسین (ع) برگزار شد، اظهار کرد: خدای متعال در رابطه با امیرالمومنین (ع) آیات فراوانی از قرآن را اختصاص داده است، از جمله آیه۲۰۷ سوره مبارک بقره که می‌فرماید در میان آدم‌ها کسانی هستند که همه چیز خود را در راه خدا اهدا می‌کنند و طرف معامله خود را خدا می‌دانند تا رضای خدا را جلب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: یکی از ویژگی‌های امیرالمومنین (ع) این بود که همه چیز خود اعم از مال، جان، آبرو و هر چه که داشت را در مسیر جلب رضای خدا قرار داده بود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: گاهی از برخی می‌پرسیم چه‌کار می‌کنی؟ می‌گویند دنبال یک لقمه نان هستم، در حالی که شأن انسان این نیست، البته بی‌شک باید برای زندگی حرکت و تلاش کرد، انسان کار خود را می‌کند و رزق خویش را دست خدا می‌بیند، خداوند در رابطه با این ویژگی در سوره مبارک توبه فرموده‌اند خدا طرف معامله مومنین است و به آن‌ها می‌گوید جان، مال و آبرویتان را خریدار هستم، خریداری بهتر از من برای شما وجود ندارد، اگر با من معامله کردید در معامله ضرر نمی‌کنید.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین گفت: در زندگی شخصی نیز زمانی که بدانیم طرف معامله ما خداست، آرامش و آسایش در زندگی ما حکم‌فرما می‌شود، اختلافات و ناراحتی‌ها از بین می‌رود و محبت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های امیرالمومنین (ع) اعتقادات محکم بود، ایشان فرمودند اگر پرده‌ها کنار برود، قیامت برپا شود، شعله‌های آتش جهنم را ببینم که دارند زبانه می‌کشند و باغ‌های بهشت را از نزدیک ببینم، ذره‌ای بر یقین من اضافه نمی‌شود، زیرا من در زندگی دنیوی به یقین رسیده‌ام.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: ما تا زنده هستیم باید بفهمیم قرآن کلام خدا و معجزه حضرت حق است، آیات آن را بخوانیم، بفهمیم، بچشیم و لذت ببریم، عقل خود را با قرآن نورانی کنیم، با قرآن به قلب خود آرامش ببخشیم، زندگی خود را با قرآن به مهربانی، دوستی و مودت رقم بزنیم، ترس، یأس، بخل و حسد را به وسیله قرآن از جان خویش دور کنیم، جلوه‌های خدایی را با روح خود وفق دهیم، در شب قدر باید به‌دنبال این موارد باشیم.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: ویژگی دیگر امیرالمومنین (ع) دنیا گریزی بود، امیرالمومنین (ع) کسی بود که هرگز به دنیا اجازه نمی‌داد در حریم قلبش ورود کند، حریم دل را عاشقانه خدا می‌دید و می‌خواست محبت خدا در دلش تقویت شود، در همین رابطه آن حضرت فرمودند ای دنیا از من دور شو، من تو را سه‌طلاقه کرده‌ام که دیگر حق بازگشت به سوی مرا نداشته باشی.

او یادآور شد: امیرالمومنین (ع) راجع به تقوا فرمودند می‌دانید تقوا با انسان چه می‌کند و متقین به کجا می‌رسند؟ خدا در دل و جان اهل تقوا تجلی می‌کند، این‌ها نه از غیرخدا می‌ترسند و نه به غیرخدا دل می‌بندند، به همین خاطر امیرالمومنین (ع) فرمودند مبادا هیچ یک از شما در زندگی‌تان به غیر خدا دل ببندید، هیچ کس از شما از کسی نترسد، فقط از گناهش بترسد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های امیرالمومنین (ع) این بود که ایشان اهل عبادت و بنده خدا بود، ما زمانی می‌توانیم بگوییم اهل عبادت هستیم که منش ما عبادت باشد، وگرنه صرفا با نماز خواندن و یا روزه گرفتن نمی‌شود گفت منش افراد عبادت است، حضرت می‌فرمود اگر عبادت از ترس جهنم باشد عبادت بردگان است، اگر عبادت برای طمع بهشت باشد، عبادت بازرگانان و تجار است، عبادت باید برای محبت خدا و گوش کردن به فرمان او باشد که اگر چنین باشد عبادت احرار است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در پایان گفت: همچنین ولادت در خانه خدا و شهادت در حین عبادت و در خانه خدا نیز یکی دیگر از ویژگی‌های خاص امیرالمومنین(ع) است.

۴۸

کد خبر 1624820

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۰۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که امروز چهارشنبه در مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، به شرح حکمت ۱۳۲ و ۱۳۳ نهج البلاغه پرداخت.

بنابر روایت شفقنا، او گفت: کلام حضرت این است که «وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ لِلَّهِ مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْمٍ: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَ اجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَ ابْنُوا لِلْخَرَابِ» و در کلام بعدی می فرماید: «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا»؛ فرشتگان گاهی به انبیاء و اولیاء ندا می دهند که تعبیر در آنجا این است که «الدنیا مزرعة الآخرة»؛ و گاهی هم فرشتگان به غافلان ندا می دهند که در این کلام امیرالمومنین آمده است. امیرالمومنین می فرماید فرشته ای از طرف خدا مامور است و هر روز ندا می کند به غافلان، کسانی که شیفته دنیا هستند، دنیا هم نه یعنی زمین و آسمان، چون دنیا به معنای زمین و آسمان و چشمه و کوه و دریا نیست، اینها نشانه ها و آیات الهی هستند و لذا در قرآن کریم که به اینها قسم یاد می شود، قسم به بینه است، آسمان و زمین حجت حق هستند، آیات الهی هستند، دنیا که مذموم هست، این اعتباریات در دنیاست مانند مقام و پست و مال و ملک، اینها دنیاست و فرشته ها به این گروه از دنیازدگان می گوید که خود را فروختید!

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: دنیا محل قرار انسان نیست؛ «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ»؛ دنیا قرارگاه نیست، بلکه آخرت قرارگاه است، ما در آخرت به قرارگاه می رسیم و ثابت می شویم و نه ساکن؛ و لذا اگر میلیادرها سال هم آنجا بمانیم خستگی ندارد، همانطور که فرشته ها سالها در آنجا هستند و خستگی ندارند، موجود ثابت منزه از خستگی است و لذا وقتی ما به آخرت و دار القرار می رسیم، ثابت می شویم و نظیر فرشته ها آنجا خستگی نداریم.

او افزود: امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید من سخنگوی رسمی قرآن کریم هستم و من هستم که خبر می دهم قرآن چه گفته است، قرآن کریم دنیا و مردم دنیا و وظیفه مردم در دنیا را معرفی کرده است، فرموده است که دنیا، پنج مرحله دارد، ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ شیخ بهایی این آیه را چنین تعبیر کرده اند که دنیا پنج بخش دارد، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی که لعب و بازی برای دوران کودکی است و تکاثر برای دوران سالمندی انسان، باید بدانید که کسی با بازی و سرگرمی سیر نمی شود، خسته می شود و به هدف نمی رسد، اگر انسان تشنه بخواهد خود را با لعاب دهان سیراب کند، فریب خورده است.

این مرجع تقلید گفت: در مقابل دنیازدگان، افراد دیگری هستند که آزادمردان هستند، اینها با دنیا معامله کردند، اینها به مقام و پست و جایگاهی هم که می رسند، آن مقام و پست، برده آنهاست نه آنها برده آن جایگاه، ذات اقدس الهی از اینها به احرار، یعنی آزادمردان یاد می کند.

آیت الله جوادی آملی ادامه داد: اصل دیگر این است که خداوند می فرماید من این دنیا که سراسر نور است و همه آیات الهی هستند از آسمان و زمین و چشمه و دریا و خشکی را آفریدم و در اختیار شما قرار دادم و می خواهم که ﴿وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا﴾، از شما می خواهم زمین را استعمار کنید، این استعمار مقدس است، استعمار پلید این است که کشوری کشور دیگری را استعمار کرده و به نفع خودش، کشور او را آباد کند، ولی خدا می فرماید که من از شما طلب می کنم که شما زمین را آباد کنید، از دل کوهها معدن و چشمه در بیاورید، کشورتان را آباد کنید، دنیا را آباد کنید و منتظر غیب نباشید، بلکه خودتان تلاش و کوشش کنید.

او افزود: ذات اقدس الهی از ما طلب کرده که زمین را آباد کنیم و آبادی زمین علم و سواد و مدیریت می خواهد، اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود، دستوری نیست، این یک علم است که مدیریت، جامعیت، زمین شناسی و زمان شناسی می خواهد، لذا باید درس خواند، با سواد شد، آنهایی که درسش را خوانده اند آنها را احترام کنیم و نرنجانیم و از آنها بهره بگیریم.

این مرجع تقلید شیعیان اظهار کرد: حدیثی را امام باقر به نقل از امیرالمومنین نقل فرموده است که کانَ أمیرُ المؤمنینَ علیه السلام یقولُ: «مَن وَجَدَ ماءً و تُرابا ثُمّ افتَقَرَ فَأبعَدَهُ اللّه»، می فرماید کسی که آب دارد، خاک دارد ولی دست فقر را به این طرف و آن طرف دراز می کند، از رحمت خدا به دور است، چنین دولت و ملتی مورد نفرین امیرالمومنین علیه السلام، است.

آیت الله جوادی آملی گفت: اقتصاد از پییچیده ترین کارهاست و با سفارش حل نمی شود لذا باید از متخصصین در این حوزه استفاده کرد، حرمتشان را حفظ کرد و محترم شمرد و همچنین باید افراد متخصصی را در این حوزه تربیت کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904342

دیگر خبرها

  • اساتید نمونه دانشگاه علوم پزشکی گناباد تقدیر شدند
  • اقتصاد از پیچیده‌ترین کارهاست/ ضرورت ترتبیت افراد متخصص
  • حکایت مانوئل نویر: هفتاد سال عبادت، یک‌شب به باد میره!
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • مردم این شهر امروز پنجاه بِدَر را جشن گرفتند/ جشنی که مدارس را هم تعطیل می‌کند!
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • مدارس نوبت عصر این شهر تعطیل شد
  • مدارس نوبت عصر شهر قزوین «پنجاه‌به‌در» تعطیل است
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳